
בניית חנות וירטואלית
לפני שנתחיל במאמר על בניית חנות וירטואלית, חשוב לי שתדעו שאנחנו חברה לקידום אתרים.
אנחנו מאוד נשמח לשוחח אתכם ולייעץ לכם בכל נושא שקשור לתחום התמחותנו.
מקווה שהרשום במאמר יענה על שאלותיכם ויעשיר אתכם.
מצוות SEOClick המשך קריאה מהנה ומועילה.
האם חנות וירטואלית תועיל לכם?
נניח שיש בבעלותכם חנות בגדים במיקום יחסית טוב. קהל הלקוחות שלכם מגיע מהסביבה הקרובה, הלקוחות בדרך כלל מרוצים מהשירות ומהמוצרים, אתם כמעט ולא משקיעים בפרסום והרווחים שלכם סבירים. עכשיו, דמיינו לכם אפשרות שתגדיל משמעותית את קהל הלקוחות שלכם שיגיעו לא רק מהסביבה הקרובה אלא מכל הארץ, תגדיל משמעותית את הרווחים בלי הרחבת צוות העובדים ובלי לשכור מטר 1 נוסף של מקום פיזי. אתם שואלים איך? באמצעות בניית חנות וירטואלית!
לחנות וירטואלית יש מספר שמות והמוכרים ביניהם הם אתר מסחר אלקטרוני, eCommerce, אתר מכירות וירטואלי, ועוד. חנות וירטואלית היא חנות לכל דבר שנמצאת באינטרנט. מוצרי החנות מחולקים לפי סוגים וקטגוריות, יש אפשרות של קבלת הנחה דרך קופונים, יש מוצרים במבצעים, יש עגלת קניות, הרכישה מתבצעת ע”י כרטיס אשראי והמשלוח הוא עד הבית.
היתרונות הבולטים של הקמת חנות אינטרנטית:
- זולה מחנות רגילה – לא משלמים שכירות יקרה על מקום בקניון או במרכז קניות. הצורך במקום פיזי לא קיים, אין מלאי לאחסן מכיוון שכאשר מתבצעת רכישה, המוצר נשלח ישירות מהיבואן\יצרן ללקוח. אין צורך באנשי מכירות, אנשי שירות לקוחות ועוד.
- זמינות – חנות אינטרנטית לא נסגרת בשעות הלילה. היא פתוחה 24 שעות וזמינה לכולם בחגים ובסופי שבוע.
- קהל לקוחות גדול יותר – מטרתו של קידום אתרי אינטרנט הוא לחשוף את האתר שלכם ולהפוך אותו ל”נראה” בתוך היער העצום שנקרא אינטרנט. באמצעות קידום אתרים נשפר את מיקומו של האתר ברשימת תוצאות החיפוש בגוגל בהתאם למילות המפתח שהוזנו ע”י הגולשים בשדה החיפוש. שימוש בקידום אורגני, בקידום ממומן ובהקמת קמפיין פרסומי ב-Facebook יביאו לאתר חשיפה משמעותית דבר שיוביל ליותר הקלקות וכניסות של מבקרים איכותיים שמעוניינים לבצע רכישה.
חסרונות בחנות וירטואלית:
- אי נוכחות בזמן הרכישה – חוסר היכולת של הלקוח “לראות” בשימוש כל חושיו את המוצר שהוא מעוניין לקנות אלא רק דרך תמונה דו-ממדית על גבי מסך הוא אחד החסרונות הגדולים של רכישה דרך חנות וירטואלית.
- חשש מתרמית אינטרנטית – לקוחות עדיין מתקשים לבצע רכישות און ליין וזאת בעקבות החשש שירמו אותם ושפרטי כרטיס האשראי יפלו לידיים הלא נכונות.
- חשש מלצאת פראיירים – בחנות פיזית, על מוצר שלקוחות מקבלים מיד הם משלמים באשראי שינוכה מחשבונם במועד מאוחר יותר וזה יוצר אצלם תחושה שעשו עסקה מעולה כי הם לוקחים עכשיו, משלמים אחר כך. ברכישה מקוונת לעומת זאת, התחושה היא שיצאו “פראיירים” כי הלקוחות נאלצים להשאיר את פרטי כרטיס אשראי (יוצר תחושה של ביצוע תשלום) עבור מוצר שהם לא מקבלים מיד מאחר ולמשלוח יש זמן הגעה של כמה ימים.
חשוב וצריך לציין שלמרות שאלה חסרונות בולטים מאוד לרעת החנות הוירטואלית, הן נמצאות במגמת ירידה מתמדת והופכות ככל שהזמן עובר להבנה שזאת הדרך החדשה, הנוחה והמודרנית לביצוע קניות.
דוגמא לחנות וירטואלית: